TV der bevæger dig

Karakterrekord i Kolding

Superstudenten sammen med en stolt rektor Foto: IBC Kolding

Student scorer hele 28 topkarakterer

Joachim Astrup Holst får HHX eksamensbevis fra IBC Kolding med lutter 12-taller

-Eksamen er gået godt. Jeg havde ikke selv forventet, at det kunne lade sig gøre kun at få 12-taller," siger 18-årige Joachim Astrup Holst-Hansen, der har gået på Økonomi og finansiering-linjen.

Han fik huen på af sin stolte far Peter efter naturligvis endnu et 12-tal i faget Organisation. Huen er i øvrigt sort, som huerne var før i tiden. Sorte huer benyttes i dag primært af elever, der har taget fem fag på A-niveau. Joachim Astrup Holst-Hansen har taget virksomhedsøkonomi, matematik, dansk, engelsk og tysk på A-niveau.

Jeg har været nervøs ved hver eksamen, men har studeret flittigt op til. Jeg har desværre ikke et godt råd om, hvordan man får 12 til eksamen," siger Joachim Astrup Holst-Hansen.

Fordi han har taget fem A-fag, får han en karakterbonus, der hæver det i forvejen glimrende gennemsnit fra 12 til 12,36. Vælger han at læse videre inden for to år, får han mere i bonus, så snittet bliver 13,35.

-Jeg forventer at læse videre, men jeg ved endnu ikke hvad. Jeg skal jo blot søge ind senest 5. juli. Jeg tror, det bliver et økonomisk fag eller statskundskab, som min storebror læser i Aarhus," fortæller Joachim Astrup Holst-Hansen, der bor i Kolding.

HHX-rektor Jesper Kjølhede, fortæller at Joachim Holst- Hansen har sat karakterrekord på IBC i Kolding.

-Vi har aldrig haft en student med lutter 12-taller - eller 13-taller, når vi ser længere tilbage. Jeg er overbevist om, at der i 125 år med IBC og Kolding Købmandsskole aldrig har været en elev med udelukkende topkarakter," siger Jesper Kjølhede.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden