Karen er autist - men idrætsfestival hjælper hende med humøret

Idrætsfestival for Sindet i Vejle har 250 deltagere, der alle er enten psykisk sårbare, har et misbrug eller en diagnose. Tirsdag blev festivalen skudt i gang.

I dag begyndte en festival i Vejle – men ikke den typiske musikfestival, som du ser landet over i sommeren. Det er en idrætsfestival for psykisk sårbare mennesker. Cirka 250 deltager i Idrætsfestival for Sindet, der byder på tre dage med non-stop idræt.

quote

Det gavner min samvittighed, og jeg kan mærke, at det giver en masse god energi og en god fornemmelse bagefter.

Karen Lehnemann Iversen, autist og deltager i Idrætsfestival for Sindet

En af de 250 deltagere er Karen Lehnemann Iversen, der er autist. Hun er i fuld gang med at varme benene op. Karen skal nemlig ud på en løbetur – og det har hun glædet sig til.

- Det er sjovt, og det er udfordrende. Rigtigt udfordrende, siger Karen Lehnemann Iversen, da TV SYD får en snak med hende før løbet.

Sammen med sin træner fra IFS Vestjyderne (Idræt For Sindet) skal hun løbe tre kilometer.

Karen Lehnemann Iversen har sat sig et klart mål op til strabadserne.

- Jeg skal nå i mål uden at skulle gå op ad den sidste bakke, siger hun.

Løbet skydes i gang og bakkerne får sveden frem på Karens pande, men det gør ikke spor.

- Det gavner min samvittighed, og jeg kan mærke, at det giver en masse god energi og en god fornemmelse bagefter, siger Karen. 

Karen Lehnemann Iversen kunne ikke helt få ramt på den sidste bakke i denne omgang, men det giver bare en god grund til at komme igen.

- Jeg blev nødt til at gå igen – præcis samme sted som sidste år. Men det betyder jo bare, at jeg skal med igen næste år. Den skal besejres, fortæller den forpustede, men smilende Karen Lehnemann Iversen.