Fuld damp: Karsten og lokomotivet kommer ud af vinterhiet

Advarsel!

Hvis du bliver hængende i SJVT i længere tid, er der risiko for at ende, som togfører, lokomotivfører, fyrbøder, togbetjent, togklargører, bestyrelsesmedlem, IT-nørd, kagebager, vognmester, PR medarbejder, kasserer og meget, meget andet.

Sådan skriver Sydjyllands Veterantog på sin hjemmeside, og fyrbrøder Karsten Skov ved, der er noget om snakken. Han har været med i et kvart århundrede, og i dag kom foreningens veterantog på skinner igen. Det skal køre hver søndag i sommerferien mellem Vejle og Jelling. 

quote

Det er første tur med damp i år, så jeg er spændt på, om det holder

Karsten Skov, frivillig og fyrbøder 

- Jeg har glædet mig til at køre med det gamle tog og finde ud af, om det stadig fungerer efter "vinterhiet". Det er første tur med damp i år, så jeg er spændt på, om det holder, sagde Karsten Skov før afgangen. 

Det gamle håndværk

Selvfølgelig holdt toget stand. Det har det altid gjort, takket være ihærdige mennesker som Karsten Skov, som resten af året bruger et par dage om ugen på det gamle tog. Her i højsæsonen bliver det til tre-fire dage om ugen. 

- Jeg kan jo godt lide at rode med det gamle håndværk. Til daglig er jeg maskinarbejder ved en drejebænk, og det er jo produktion, men på toget laver vi enkeltdele, og det er mere spændende. Vi har også et godt fællesskab, hvor vi griner og har det godt sammen, siger Karsten Skov. 

Plads til dig

Der er også plads til dig i fællesskabet på skinner, hvis du kan sælge billetter, har grønne fingre eller kan bore huller, dreje, fræse, male, svejse, lime, høvle, støbe, fikse, opfinde, reparere eller rydde op. Gamle maskiner har brug for varme hænder. 

Du kan også blot vælge at køre med. Hver søndag i juli kører veterantoget fra Vejle Banegård til Jelling klokken 11.10 og igen klokken 14.10. Der er afgange fra Jelling til Vejle klokken 12.17 og 15.17.

Du kan kun betale med kontanter eller Mobilepay, ikke med kort.