Karsten snydt på nettet: Fik aldrig sit ur til 1.800 kroner

Karsten Holm købte et brugt Apple Watch på Den Blå Avis til sin kone, men uret til de 1.800 kroner kom aldrig frem.

Karsten Holm fra Haderslev ville glæde sin kone med en gave. På hjemmesiden Den Blå Avis udså han sig midt i juli et brugt Apple Watch, som sælgeren ville have 1.800 kroner for.

- Han sendte mig alle de billeder, jeg bad om. Blandt andet et med serienummeret. Jeg havde ingen grund til at tro, at han ville snyde mig, fortæller Karsten Holm til TV SYD.

quote

Jeg har handlet på Den Blå Avis mange gange før. Folk er generelt til at stole på. Når jeg har overført pengene, sender sælgeren mig et billede af forsendelse, så jeg ved, at den er på vej.

Karsten Holm, montør, Haderslev. 

Derfor overførte Karsten Holm de 1.800 kroner til mandens bankkonto.

-Jeg har handlet på Den Blå Avis mange gange før. Folk er generelt til at stole på. Når jeg har overført pengene, sender sælgeren mig et billede af forsendelse, så jeg ved, at den er på vej, siger Karsten Holm.

Denne gang kom der ikke noget billede. Og da Karsten skrev for at rykke for det, fik han aldrig svar. 

-Så var der en anden, der skrev til mig og sagde, at sælgeren havde forsøgt at sælge det samme ur til ham – efter at jeg havde betalt. Så meldte jeg sælgeren til politiet, fortæller Karsten Holm.

Politiet: Vi får flere og flere anmeldelser 

Den slags anmeldelser om svindel med nethandel får politiet flere og flere af. I 2011 fik Syd- og Sønderjyllands Politi 15 anmeldelser om bedrageri ved handel på nettet. I 2016 var det tal steget til 867 anmeldelser. Det første halve år af 2017 har de fået hele 578 anmeldelser. 

- Det er noget, rigtig mange borgere bliver udsat for. Man bliver fristet af et godt tilbud på den blå avis, gule avis eller et andet netmedie. Man ser et godt tilbud og overfører pengene, men man ser aldrig nogensinde tingen, man har købt. Man skal møde sælgeren, når man handler, Christian Østergård, specialkonsulent, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mens Karsten venter på at sagen bliver afsluttet, holder han lidt igen med at handle på nettet uden at møde sælgeren.

-Jeg vil nok kun købe ting, jeg selv henter. Det er lidt dyrere at køre til Sjælland og hente et Apple Watch end at betale 39 kr. i forsendelse. Men hvis man ikke kan stole på folkene, så må man jo ofre de ekstra penge og den ekstra tid, siger han.

Karsten Holm håber, at han får sine penge igen. Men han ved godt, at det ikke nødvendigvis sker.

Politiet har lavet en hjemmeside med information om, hvordan du undgår at blive snydt på nettet. Få de gode råd her