Katastrofe rammer i Horsens

På torsdag sker en større ulykke i den sydlige del af Horsens med mange døde og hårdt kvæstede. Heldigvis er der tale om en øvelse med jamrende figuranter og hylende ambulancer.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at beboerne i området kan blive generet af de mange udrykningskøretøjer. Og det kan afsløres at ulykken sker på Bankagervej, som vil være spærret fra kl. 10 til 13.

Også på Regionshospitalet Horsens vil øvelsen kunne mærkes. De sårede bringes hertil.

Politiet understreger, at både i beredskabet og på sygehuset er der normalt vagtmandskab, mens øvelsen foregår. Men den kan give ekstra ventetid.

Nogle øvelser foregår i et lukket lokale, hvor kommandolinier og lignende kan afprøves. Men på torsdag bliver der tale om en fuldskala-øvelse, hvor der er placeret sminkede figuranter i området. Øvelsen foregår således i felten med mandskab og udstyr.

Overordnet er formålet med øvelsen at afprøve Regionshospitalet Horsens´ beredskab ved større hændelser med mange tilskadeskomne.

Herunder hvordan samarbejdet med redningsfolkene og politi i marken foregår. Også hele det såkaldte Præhospitale beredskab, indsatsen på skadestedet og den koordinerende indsats i AMK (akut medicinsk koordinationscenter) testes.