Erling Jepsen: Jeg kom væk herfra i sidste sekund

Han fik sit folkelige gennembrud med romanen "Kunsten at græde i kor". Nu er Erling Jepsen klar med en ny bog, der på tragisk og humoristisk vis beskriver hans opvækst i det sønderjyske.

Erling Jepsen blev født på Åvej 22 i Gram. Selvom han flyttede til København i en ung alder, så er det Gram, han kommer fra.

- Jeg kom væk herfra i sidste sekund. Var jeg blevet her, var jeg enten blevet sindssyg eller havde slået min far ihjel, siger han til TV SYD.

quote

Var jeg blevet her, var jeg enten blevet sindssyg eller havde slået min far ihjel.

Siger forfatter Erling Jepsen.

Nu har han skrevet en ny bog, der handler om hans opvækst og rødder. Det har han skrevet om i flere bøger, men han har altid gjort det med blik for humoren.

- Der er ikke noget, der er så slemt, at man ikke kan grine af det. Når jeg skriver, så kan jeg bruge det som metode til at skrive om ting, andre ikke kan skrive om, siger Erling Jepsen. 

Erling Jepsen fortæller her om et minde fra barndommen, der har gjort ham til den forfatter, han er i dag. 

I tidligere bøger har Erling Jepsen beskrevet faderens seksuelle forhold til storesøsteren. Men den nye bog går endnu tættere på, og er den mest åbnehjertede bog, han har skrevet. 

Anekdoterne om Gram gemmer sig rundt omkring i hele byen. "Gramhavet" er titlen, der trækker spor til vandet omkring Gram Slot. 

- Man siger, der er fisk her, som man helst ikke skal fange. Man bliver trukket ned, og rygtet siger også, at der er fisk, som vi ikke kender - nærmest øgler, siger han. 

Søen symboliserer for ham livet i byen. 

- Det er meget idyllisk og fredeligt på overfladen. Men nedenunder er der alt muligt, der kan vælte op og hive os derned, siger han

Hans ærlige og kontante stil har allerede kostet ham flere fjendskaber i det sønderjyske. 

- Der er nogen her, der ikke synes, jeg skullle have skrevet de bøger. Så hvis jeg skal overnatte i Gram, hvilket jeg nødig gør, så er det som anonym, siger Erling Jepsen. 

Bogen udkommer på tirsdag den 1 november.