Kendt tv-korrespondent og historiefortæller er død

Frode Kristoffersen er død efter længere tids sygdom.

Den kendte sønderjyde Frode Kristoffersen, bosat i Aabenraa, er død.

Frode Jelling Kristoffersen var journalist, tidligere tv-korrespondent for DR og forhenværende medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti.

I en årrække var Frode Kristoffersen korrespondent for DR i Berlin, London, Bonn, Strasbourg og Bruxelles. Udtrykket ”Frode Kristoffersen, Bonn” blev kendt af mange over hele landet.

I 1993 og 1994 rejste han rundt i Europa for DR. Han præsenterede EU-medlemslandene i den populære tv-serie Frodes forunderlige rejse, der havde høje seertal.

Efter tiden som korrespondent var han programchef for Radio Syd (DR) i Aabenraa.

Frode Kristoffersen blev i november 1988 konservativt medlem af EF-Parlamentet, hvor han tilsluttede sig Den Europæiske Demokratiske Gruppe (ED). Han sad i parlamentet indtil juli 1999.

Kristoffersen var født og opvokset i Sønderjylland. En landsdel han holdt fast i hele livet. Den store kærlighed til grænselandet brugte han også som populær foredragsholder og en fantastisk historiefortæller.

På TV SYD kender man også Frode Kristoffersen fra serien Frodes Historier, hvor han i ti afsnit fortalte om Sønderjyllands og hertugdømmernes historie. Serien blev sendt i 2002 og igen i 2010.

Frode Kristoffersen blev 84 år gammel.