KIF-København fik bank i Ålborg

KIF Kolding København tabte for kun anden gang i denne sæson, da holdet var på besøg i Aalborg.

Aalborg begynder at kunne ane førstepladsen i Herre Håndbold Ligaen, efter at de forsvarende mestre lørdag slog topholdet KIF Kolding København med 33-28.

Sejren hjemme i Gigantium sender Nikolaj Jacobsens mandskab op på 21 point - to færre end duksene fra KIF.

Hjemmeholdet havde fået sat forsvaret godt op, og målmand Ole Erevik var med til at give Aalborg en fremragende start.

KIF-spillerne havde svært ved at få skuddene forbi den stærke keeper, og da hjemmeholdets kontramaskine var særdeles velsmurt med lynhurtige Håvard Tvedten, så tog værterne hurtigt føringen.

I slutningen af første halvleg bragte Aalborg sig foran med 17-12, men to KIF-scoringer betød, at pausestillingen var 17-14 til værterne.

Efterårets måske største profil i ligaen Bo Spellerberg afsluttede godt og til trods for en del mål, så brændte KIF-stjernen også mange af sine skud på Ole Erevik.

I slutfasen blev Spellerberg fældet af Niclas Barud og slog angiveligt ud efter Aalborg-spilleren. Efterfølgende blev Spellerberg skubbet omkuld af Jacob Bagersted, og dommeren gav både Spellerberg og Bagersted rødt kort efter episoden.

Ole Ereviks mange redninger betød i sidste ende, at reprisen af sidste sæsons DM-finale sluttede i ren opvisningsstil for Aalborg.

Tidligere lørdag nedslagtede GOG på hjemmebane Nordsjælland med 39-22, mens bundholdet TMS Ringsted overraskede med 21-21 hjemme mod Sønderjyske. Det ene point til TMS betyder, at Skive indtager sidstepladsen