KIF Kolding København tager DM-revanche mod Aalborg

KIF Kolding København kom godt fra land i Herre Håndbold Ligaen med en sejr over de forsvarende mestre.

Det har formentlig naget KIF Kolding København-spillerne hele sommeren, at de i foråret gik glip af DM-guldet i håndbold efter to nederlag til Aalborg Håndbold i finalekampene.

Men nu skulle den sten være pillet ud af skoene, efter at klubben fra Kolding - på hjemmebane i Brøndby Hallen - besejrede netop Aalborg med 22-21 i sæsonpremieren.

Det skete efter et halvrodet og meget fysisk kamp, hvor KIF Kolding København spillede sig op efter en halvsløj indledning og i sidste ende havde det største overskud.

Mestrene fra Nordjylland havde nu heller ikke fået den bedste optakt til kampen. Aalborg tabte i sidste uge Super Cup-finalen til Aarhus Håndbold, og i onsdags blev mestrene så slået ud af pokalturneringen af HC Midtjylland fra 1. division.

Men hvor gæsterne altså stillede op med mentale skrammer, var der anderledes håndgribelige årsager til, at KIF Kolding København ikke kunne mønstre fuld styrke.

Kolding-mandskabet har to venstrehåndsspillere skadet i form af Kim Andersson og Simon Jensen, og erstatningen Albert Rocas har ikke sin spilletilladelse på plads endnu.

Til gengæld har koldingenserne fået tilført nye kræfter i form af Torsten Laen, og den tidligere landsholdsspiller ser ud til at være faldet godt til på holdet.

Han ydede et stort arbejde inde på stregen og ser ud til at være en stor gevinst for holdet.

Han kunne dog ikke forhindre, at KIF Kolding kom skidt fra start i kampen. Det var Aalborg, der var ovenpå det meste af første halvleg, hvor de to hold prøvede hinanden fysisk af med flere udvisninger til følge.

KIF-målmand Kasper Hvidt burde måske endda være blevet smidt helt ud af kampen, da han kastede sig hensynsløst ned i benene på Aalborgs Martin Larsen.

Den tidligere landsholdskeeper fik dog lov at blive på banen, og Kolding holdt sig også inde i kampen med en pausestilling på 8-9.

Aalborg skal i denne sæson klare sig uden nordmanden Kristian Kjelling, der er rykket til Bjerringbro-Silkeborg.

Mads Mensah Larsen gjorde det godt i rollen som afløser, men han kunne alligevel ikke forhindre, at KIF Kolding København tog teten i anden halvleg.

Med 10 minutter igen bragte hjemmeholdet sig foran 19-17 og førte med to mål for første gang i kampen.

Det smalle forspring holdt hele vejen igennem, selv om Aalborg erobrede bolden med tyve sekunder igen ved stillingen 22-21.