KIF Kolding København ude af EHF-cuppen

Team Tvis vandt nervepirrende kamp over KIF Kolding København efter at være bagud med fire mål ved halvlegen

Håndboldherrerne fra Team Tvis Holstebro sikrede sig en billet til det stort opslåede Final 4-stævne i Nantes i næste måned, da holdet besejrede KIF Kolding København i kvartfinalen af EHF Cuppen.

Spændingen var intakt forud for søndagens opgør, efter den første kvartfinale i Brøndby sluttede 24-24.

De to hold er også i samme slutspilspulje, og de seneste fire uger har de stået over for hinanden hele fem gange. Det var dermed to mandskaber med et tæt kendskab til hinanden, som kæmpede om den eftertragtede Final 4-billet.

KIF Kolding gik til pause med en føring på 15-11 efter en ellers meget lige første halvleg. Den største forskel på mandskaberne fandt man i de to mål, hvor Kasper Hvidt leverede en pragtpræstation for KIF.

I anden halvleg blev tempoet sat op i begge lejre, der blev gået til makronerne, og med ti minutter tilbage lagde hjemmeholdet bolden i KIF-nettet til stillingen 22-22.

Denne gang var det målvogter hos Team Tvis Anders Petersen, der leverede en imponerende indsats og havde en stor del af æren for holdets comeback.

Med fem minutter tilbage kom hjemmeholdet på sejrskurs med scoringen til 25-24, men i indgangen til sidste minut missede Team Tvis en chance, der ellers ville have sikret dem sejren. I stedet udlignede Kolding og sendte gæsterne i retning mod Nantes.

Men med bare fem sekunder tilbage var det alligevel Michael Damgaard, der sendte hjemmeholdet af sted til Nantes med en sidste scoring til 27-26.