KIF Kolding slår Skjern og brager i DM-finalen

Skjern leverede et forrygende comeback, efter at holdet havde været bagud med syv mål, men det var ikke nok.

DM-finalen i herrehåndbold bliver et anliggende mellem KIF Kolding København og Aalborg Håndbold.

Søndag aften vandt Skjern med 21-20 over KIF Kolding, men det var ikke nok til samlet semifinalesejr.

KIF Kolding København havde vundet det første opgør med tre mål, så trods nederlaget på et enkelt mål vandt KIF Kolding samlet over Skjern.

Den samlede sejr blev sikret i første halvleg, hvor der stort set kun var et hold på banen, der gad at spille håndbold.

KIF Kolding-spillerne gjorde, hvad der passede dem, mens Skjern i lange perioder slet ikke kunne følge med.

Især Kolding-bagspilleren Kasper Irming brillerede med flere flotte scoringer, og så betød det mindre, at playmaker Bo Spellerberg var ude med karantæne.

Udeholdet var foran 13-6 ved pausen, og dermed havde Skjern pludselig 10 mål op til den samlede sejr.

Skjern gav dog ikke op, og det var et forvandlet hold, der kom ud til anden halvleg. Hjemmeholdet vandt de første minutter af anden halvleg med 6-0.

Og der kom rent faktisk stor spænding i slutningen af kampen, da KIF Kolding gik helt i stå i anden halvleg.

Skjern blev ved med at tro på tingene, og Henrik Møllgaard var god i Skjerns kontrafase. Det lykkedes Skjern at komme foran med 19-18 få minutter før tid, men to hurtige scoringer fra KIF Kolding afgjorde det til udeholdets fordel.

Skjern scorede dog også to gange, så hjemmepublikum var tæt på at være vidner til et historisk comeback, men det kom aldrig. Dertil var KIF Koldings forspring trods alt for stort.