KIF Kolding snydt for sejren i overtiden

Claus Kjeldgaard udlignede til 27-27 for Sønderjyske direkte på frikast, da tiden var udløbet.

Sønderjyskes håndboldherrer fortsætter med at blande sig mellem de absolut bedste hold i Danmark.

Sønderjyderne klarede onsdag aften 27-27 mod KIF Kolding København, og det varer formentlig længe, inden publikum i Sønderborg har fået vejret efter den afslutning, der blev serveret for dem.

Claus Kjeldgaard stod for udligningen, da de 60 minutter var gået, da han i ren "Mikkel Hansen-stil" sendte et direkte frikast igennem muren og ind bag Kasper Hvidt i målet.

Det var kulminationen på en meget hektisk og ikke særlig velspillet kamp, hvor to aggressive forsvar gjorde det svært at holde spillet i gang.

Smidt ud tre gange

At det ville blive en aften, hvor favoritterne fra Kolding fik brug for alle kræfter, blev tydeligt, da holdets forsvarsdirigent Torsten Laen efter blot 22 minutter var blevet smidt ud tre gange og blev præsenteret for det røde kort.

Lukas Karlsson, Lasse Andersson og Bo Spellerberg måtte kæmpe hårdt for scoringerne for gæsterne, der førte i store dele af kampen, men aldrig slap afgørende fri.

Andreas Nielsen reducerede til 26-27 for Sønderjyske med et minut igen og skabte en nervøs afslutning, hvor KIF Kolding København forsøgte at få tiden til at gå efter bedste evne.

Lasse Andersson begik angrebsfejl 10 sekunder før tid, og det åbnede muligheden for et hårdt tilkæmpet point for hjemmeholdet, som viste, hvorfor det i denne sæson blander sig i toppen af Herre Håndbold Ligaen.

Træner Morten Henriksens hold holder med resultatet fast i placeringen som nummer tre.

Lige efter følger de forsvarende mestre Aalborg Håndbold, der som ventet på hjemmebane vandt over bundholdet Ribe/Esbjerg.

Foran 3271 tilskuere vandt nordjyderne med 28-23.