KIF veksler mursten til penge

TRE-FOR leverer vand, varme og el til kunder i Trekantområdet - og nu sikrer de også, at der kan spilles håndbold i Kolding. I en sponsoraftale til ovet to-cifret millionbeløb sikrer KIF, som sidste år havde et underskud i samme størrelsesorden.

Aftalen betyder, at forsyningsselskabet overtager 42,f pct. af aktierne i KIF-hallen. Den skifter samtidig navn til TRE-FOR Arena. Aftalen om navnet gælder for fem år.

Økonomien har haltet alvorligt i KIF. Så meget, at klubben ikke har haft lov til at tegne kontrakter med spillere. Det gælder stadig, kunne KIFs direktør, Jens Boesen, oplyser i dag.

- Man kan måske godt kalde det en redning, og der var ingen tvivl om, at vi skulle løse et problem, siger KIF-direktør Jens Boesen.

 - Vi kunne ikke fortsætte med at lave underskud på 8-10 millioner kroner. Vi skal til at gå i nul, så vi kan svare hvert sit.

 

Halkøb truede klubben

Kolding købte i 2004 sin egen hjemmebane og satte gang i en ambitiøs ombygning. Det projekt har været en kæmpe mundfuld for klubben og var tæt på at kvæle den.

- Det køb drænede os for likviditet i en tid, hvor finanskrisen rasede. Jeg må være ærlig at sige, at jeg i mit stille sind kom i tvivl om, hvor fornuftigt projektet var. Men nu er interessen så stor, at jeg kan sige, at det var det rigtige valg, siger Jens Boesen.

Mange har været bekymret

Han har været involveret i håndbold i Kolding i 41 år og været klubdirektør i de seneste 26 år. Stort set hele familien Boesen har sin gang i klubben, og derfor stod der meget på spil for Jens Boesen, når han kiggede ned i en tom klubkasse.

- Mange har spurgt bekymret til mit livsværk. Du lader vel ikke det her dø Jens, lød det. Og nogle stunder i det seneste år har ikke været så sjove, men jeg mistede aldrig troen på, at det kunne lade sig gøre at vende udviklingen, siger han.

Kvinder i selvstændigt selskab

Foruden ændringerne i hallen arbejder KIF på at udskille kvindeholdet i KIF/Vejen som et selvstændigt selskab. Det forventes at ske inden den 24.juni, hvor Jens Boesen forlængst har indkaldt til pressemøde om næste sæson.

Her ventes det også, at han kan præsentere klubbens nye satsning: Lars Christiansen, som angiveligt skifter fra Flensborg til Kolding.

- Der er lige et par andre ting, som vi også skal have løst, men jeg er sikker på, at vi på et pressemøde den 24. juni kan præsentere et spændende sportsligt oplæg for den kommende sæson - både på herre- og kvindesiden.

Mens klubbens økonomi hænger i laser, klarer KIF sig fornemt på arenaen: Herrer stormer mod endnu et dansk mesterskab og kvinderne skal spille om bronze.