Kim sælger tryghed til sønderjyderne

Kim Hansen fra Aabenraa sælger overvågningsudstyr, og det giver kunderne ekstra tryghed.

Der bliver solgt mere og mere overvågningsudstyr, det kan blandt andet skyldes, at det er blevet billigere. Ofte kan man købe overvågningskameraer fra omkring 6.000 til 7.000 kroner.

Kim Hansen lever af at sælge overvågningsudstyr, han er en af dem, der lukrerer på folks øgede lyst til at skaffe overvågning. Han fornemmer, at folks utryghed skyldes grænsekontrollen, der kan være med til at reducere landpolitiet - derfor vil kunderne gerne være på forkant. 

- Mine kunder nævner, at der er mange, der er blevet mere frække i dag. Derfor vil de gerne prøve at forebygge. Det gør de så blandt andet med videoovervågning og alarmsystemer, siger han til TV SYD.

quote

Mine kunder nævner, at der er mange, der er blevet mere frække i dag. Derfor vil de gerne prøve at forebygge. Det gør de så blandt andet med videoovervågning og alarmsystemer.

Kim Hansen

Kim Hansens kunder består af cirka 70 % firmaer, der primært køber kameraer, og 30 % privatpersoner, som hovedsageligt køber alarmer.  Han fortæller, at folk ikke nødvendigvis har haft en ubehagelig oplevelse, når de køber overvågningsudstyr ind.

- Når kunderne kommer hjem, så ved de, at der ikke har været indbrud. Det betyder for eksempel, at de kan lukke børnene ind i huset uden at blive nervøse, siger han til TV SYD.

Foreningen Sikkerhedsbranchen anslår, at der hænger halvanden million overvågningskameraer rundt i landet. Tallet kan dog være højere. Tidligere skulle man indberette til Datatilsynet, når man satte overvågningskameraer op, men sådan er det ikke mere - derfor findes der ingen præcise tal. Men ifølge Sikkerhedsbranchen kommer der 150.000 kameraer op i løbet af i år.