TV der bevæger dig

Kineserne kommer - men bare rolig

Vestas er oplagt bytte for kinesere, der dog ikke er ved at overtage selskabet nu og her, vurderer analytiker i Sydbank.

Vestas har fået solgt sin tårnfabrik i Varde til kinesiske Titan Wind Energy. Men det er ikke et signal om, at kineserne er ved at overtage den nødlidende danske vindmølleproducent.
 - Det ville være en overfortolkning. Når tårnproducent køber en fabrik, som Vestas ellers ville lukke, ser jeg ikke som et signal om, at kineserne er på vej ind i Vestas, siger Jacob Pedersen, der er analytiker i Sydbank.

Kinesisk sol over danske vindmøller

Han mener derimod, at der er tale om en solstrålehistorie:
- Nu kender jeg ikke alle danske selskaber, men jeg mener, det er helt enestående, når en kinesisk aktør er villig til at gå ind og købe sig til dyre danske industriarbejdspladser, siger analytikeren og fortsætter:
- Det må være et spørgsmål om, at der dels er et godt marked, der venter på tårnproduktionen i Varde - og også, at man dels har nogle kompetencer, som kineserne er vilde med, siger Jacob Pedersen.

Vestas på kinesiske hænder

Sydbanks analytiker kan dog ikke udelukke, at Vestas på et tidspunkt bliver kinesisk:
- Vestas har en markedsbredden med repræsentationer overalt i verden. Det kan kineserne godt lide. Og så har de den kvalitet, som kineserne mangler. Det er i hvert fald to egenskaber, der gør Vestas til et oplagt bytte for kinesiske selskaber, siger han.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden