TV der bevæger dig

Kinesisk familie på Fanø risikerer udvisning

Familien risikerer at skulle forlade Fanø og Danmark. "Grotesk bureaukrati" siger Fanøs borgmester. Foto: privatfoto

Fanøs borgmester kalder Styrelsen for International Rekruttering og Integrations regler for groteske, da en familie kan blive tvunget til at forlade landet.

”Hul i hovedet.”

Sådan betegner Fanøs borgmester, Erik Nørby, Styrelsen for International Rekruttering og Integrations (SIRI) regler for opholds- og arbejdstilladelse, efter kinesiske Wang Zhaos har fået sin arbejdstilladelse inddraget, selvom han forsørger sig selv og sin familie.

Begrundelsen for inddragelsen af arbejdstilladelsen er, at i 2014 har en del af hans løn er blevet udbetalt som bonus. Det har altså ikke noget at gøre med, at udbetalingen ikke er ligeligt fordelt over året.

Wang Zhao har fået forbud mod at fortsætte sit arbejde på den sushi-restaurant, som han har været bestyrer af siden 2013, og hans opholdstilladelse udløber nu til september. 

Det betyder, at Wang Zhaos chef og samarbejdspartner – indehaveren af Nørby Kro – nu midlertidigt har lukket sushirestauranten, mens SIRI behandler familien Zhaos anke.

Erik Nørby mener, at det vil være svært for enhver forretningsdrivende på øen at have en jævn indkomst på øen, der lever af turismen.

Hul i hovedet

Hvis ikke SIRI ændrer beslutningen, så vil det ikke alene gå ud over familien Zhao, det vil også betyde, at øen taber arbejdspladser og omsætning.

Derfor appellerer Erik Nørby til, at man ændrer reglerne, så de også tilgodeser de indvandrere, der gør sig forhåbninger om at tjene sine penge i turistbranchen.

- Vi synes, det er en hul-i-hovedet lovgivning. Det er ikke første gang, vi har oplevet det her. Vi kan godt tiltrække gode folk, men så er det lidt grotesk, at folk, der gerne vil arbejde i turistindustrien ikke kan komme til Danmark, fordi reglerne er så stive. 

TV 2 følger op på sagen fra Fanø onsdag, hvor vi besøger både familien Zhao og Fanøs borgmester. 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden