Kirk Kapital køber sig ind i Kompan

Kirk Kapital, som er Kirk Johansen-familiens investeringsselskab med hjemsted i Vejle, har købt 25 procent af aktierne i fynske Kompan, der er en af verdens førende producenter af udendørs legepladser og legeredskaber. Sælgeren er pensionsselskabet PFA.

Kirk Kapital har lagt vægt på, at Kompan udvider grænserne for intelligent leg og læring.

- Kompan er en veldrevet virksomhed med en stærk forretningsmodel og en veldokumenteret evne til at skabe vækst ved hele tiden at udvide grænserne for intelligent leg og læring. Kompan matcher vores investeringsfokus perfekt, og virksomheden har et stort potentiale for at vokse. Det potentiale ser vi frem til at være med til at udfolde, siger direktør Bjarne Ammitzbøll fra Kirk Kapital i en pressemeddelelse.

Kompan er grundlagt i 1970 og 2013 præsterede en omsætning på cirka 1,3 mia. kroner og et driftsresultat på 163 mio. kroner.

I ni år fra 1996 ejede Lego-familien via investeringsselskabet Kirkbi A/S aktiemajoriteten i Kompan, som i 2005 dog blev solgt til kapitalfonden Nordic Kapital.

LEGO-familierne Kirk Kristiansen og Kirk Johansen delte i 2007 familieformuen i to dele ved en spaltning af deres fælles pengetank Kirkbi.

Investeringsselskabet Kirk Kapital blev etableret i 2007 af Gunhild Kirk Johansen og hendes tre sønner - og Kirk Kapital har altså nu investeret i Kompan.

Kompan har i dag godt 750 ansatte, afsætter sine produkter til blandt andet skoler, offentlige parker og forlystelsesparker i mere end 60 lande. Virksomheden har hovedsæde i Odense og kontorer i 29 lande i Europa, Nordamerika, Australien og Asien.

 

Om Kirk Kapital:

Investeringsselskabet Kirk Kapital blev etableret i 2007 af Gunhild Kirk Johansen og hendes tre sønner.

De kommercielle aktiviteter inden for skibsfart og flyleasing drives gennem datterselskaberne Kirk Shipping og Kirk Aviation, og herudover ejer Koncernen en bred portefølje af børsnoterede og unoterede aktier, ejendomme samt rentebærende fordringer. Egenkapitalen ultimo 2013 var 4,2 milliarder kroner.