Kirkens Korshær kæmper mod kontanthjælpen

I dag afholder Kirkens Korshær en landsindsamling til fordel for fattige familier i Danmark.

Kontanthjælpsreformen har haft store konsekvenser for mange børnefamilier, der ikke længere kan få tingene til at hænge sammen. Sådan lyder det fra Kirkens Korshær, der søndag samler penge ind til fattige familier i Danmark  ved hjælp af en store landsindsamling.

- Det er en protest mod den skævvridning, der er opstået i samfundet. Mange er blevet ramt af kontanthjælpsreformen. Det har især ramt børnefamilier, hvor vi kan se en stigende søgning af hjælp, skriver genbrugskonsulent Dorthe Egede Hansen fra Kirkens Korshær i en mail til TV SYD.

Ifølge Kirkens Korshær benytter flere og flere børnefamilier sig af organisationens hjælpetilbud. Især tilbuddet om, at familier med børn gratis kan komme og smøre madpakker, er populært. I alt har Kirkens Korshær 10.000 besøg hver uge i hele landet.

Og netop stigningen af besøg i Kirkens Korshær har fået organisationen til at arrangere den store landsindsamling. Og de håber, at mange danskere – også dem, der normalt ikke har tilknytning til Kirkens Korshær – vil melde sig som indsamlere.

- Som organisation med over 100 års erfaring i fattigdom, er det vores opgave at være talerør for udsatte mennesker, når forskellen imellem rig og fattig bliver marginal. Og tiden er nu, skriver Dorthe Egede Hansen til TV SYD.

Fakta om landsindsamlingen

  • Indsamlingen har fået navnet ”Danmark mod fattigdom”
  • Pengene går til arbejdet med hjemløse, fattige, ensomme og psykisk sårbare mennesker i Danmark
  • Danskere i alle aldre må være med til at samle ind
  • Der er omkring 40.000 fattige mennesker i Danmark – 8000 af dem er børn
  • Det er første gang siden år 1938, at Kirkens Korshær står bag en indsamling til fordel for fattige
  • Du kan læse mere på www.danmarkmodfattigdom.dk