Kjeld Kirk bag nyt oplevelsescenter i Billund

Lego-koncernen vil opføre et nyt oplevelsescenter i Billund. Det skal slå dørene op om tre til fem år og bygge på Legos ideer om leg og læring.

Oplevelsescentret skal opføres, hvor det gamle rådhus i Billund ligger. Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansens pengetank i Kirkbi A/S købte rådhuset i 2011.

Det nye oplevelsescenter har foreløbig fået navnet "Lego Brand House".

- Lego-koncernen har sit udspring i Billund, vi ønsker at være med til at udvikle og skabe liv i byen og gøre den attraktiv for både borgere og besøgende udefra, og Lego Brand House er et af vores bidrag i forbindelse med visionen om, at Billund skal være børnenes hovedstad, siger Kjeld Kirk Kristiansen.

Centret skal også beskrive Lego-koncernens udvikling.

- Vi ser frem til et hus, der vil formidle selve kernen i virksomheden og lego-mærket, og vi glæder os også over, at huset vil være med til at udvikle bylivet og styrke den i forvejen positive udvikling i antallet af mennesker, der besøger Billund, siger adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Det gamle rådhus i Billund skulle oprindelig have rummet et globalt videncenter for leg og læring. Virksomheden arbejder nu på at finde en ny permanent placering i Billund til det, men videncentret forventes fortsat at kunne begynde sine aktiviteter i rådhuset til efteråret.