Klager over politi-afhøring af syv-årig

Politidirektøren i Esbjerg har modtaget en klage fra advokaten til den syvårige dreng, der er sigtet for at stifte flere brande i Østbyen i Esbjerg.

Advokat Mikkel Nielsen er stærkt utilfreds med den måde, som politiet har håndteret sagen på. Den syvårige dreng blev hentet lørdag aften klokken 22.30 og afhørt i to timer.

Ingen kommentarer

Leder af lokalpolitiet i Esbjerg, Lorenz Matzen, har kaldt afhøringen et led i efterforskningen. Han har ikke yderligere kommentarer.

- Der er indgivet en klage til politidirektøren, og jeg har derfor ingen kommentarer, siger han.

Havde ikke lov

Advokat Mikkel Nielsen mener ikke, at politiet har lov til at hente den syvårige dreng til afhøring om aftenen.

- Man skal have en grund til at anholde folk. Også selv om det er en syvårig, vi taler om. Og én af de grunde er, så vidt jeg er orienteret, ikke opfyldt på det tidspunkt, så de havde rent faktisk ikke lov til at slæbe ham med på det tidspunkt.

Kunne vente

- Når en lille dreng på syv år ligger og sover klokken 22.30, så er der ikke noget i vejen for, at man ikke kan vente til søndag formiddag eller mandag morgen for den sags skyld, siger Mikkel Nielsen til TV2.

Fjernet fra hjemmet

Efter afhøringen hos politiet er den syvårige fjernet fra hjemmet.
TV2 erfarer, at tvangsfjernelsen af drengen kun er midlertidig, og at han er anbragt på en institution mere end 50 kilometer væk fra hjemmet.

Den 17-årige storebror er også sigtet i sagen, men han er ikke blevet fjernet fra hjemmet, erfarer TV2.