Klap en økogris - det er populært

Billigere og sjovere end Legoland, sådan synes familien Hjort, det er at tage på landet og klappe økogrise. Arrangementet hedder Sofari, og familien Hjort var med for anden gang.

Landets økologiske svineproducenter holdt søndag åbne døre for publikum, så de kunne opleve, hvordan livet leves, for en økologisk frilandsgris.

quote

Hovedparten af vores besøgende kommer for at se, hvordan livet på landet er, og det er dejligt

Nicolaj Pedersen, økologisk svineproducent, Hovborg

Arrangementet hedder Sofari og startede i 2010, og er endnu ikke lige så stort som økodag, hvor kørerne bliver lukket ud, men interessen for økologi er stigende, og det kan de også mærke hos svineproducenterne.

Landmand Nicolaj Pedersen fra Stenager Økogris ved Hovborg, var en af de økologer, der i dag åbnede dørene for de mange interesserede, hele 946 fandt i dag vej til gården. 

- Hovedparten af vores besøgende kommer for at se, hvordan livet på landet er, og det er dejligt, vi kan vise det frem, siger Nicolaj pedersen, der har været økolog siden 1999.

Familien Hjort er med børnene Marie og Frederik på seks og ni år fra Brørup elsker at komme en tur ud på landet. Det er anden gang de tager til Sofari, simpelthen fordi det er sjovt.

quote

Vi kan se dem og klappe dem, og så går de i mudder

Maria Hjort, 6 år, Brørup

6-årige Maria Hjort er ikke i tvivl, om hvorfor det er sjovt.

- Vi kan se dem og klappe dem, og så går de i mudder, griner hun.