Klar, parat, Superligastart!

En ny sæson begynder i dag for både Sønderjyske, Esbjerg og AC Horsens, og det er med en helt ny struktur for Superligaen.

Der er i dag sæsonpremiere for alle de lokale superligahold: Både Sønderjyske, AC Horsens og Esbjerg skal snørre fodboldstøvlerne og forsøge at komme godt i gang med sæson 2016/2017, som er bygget op på en helt anden måde end tidligere.

Grundspillet består nu af 26 runder, hvor alle 14 hold mødes både ude og hjemme. De seks bedste hold fortsætter herefter til mesterskabsspillet, mens resten fortsætter til gruppespillet fordelt i to puljer. Du kan læse mere om den ny struktur i Alka Superligaen her.

AC Horsens er tilbage i Superligaen efter tre års fravær og indleder sæsonen med en udekamp mod AaB på Nordjyske Arena. Og der er pres på Horsens, som i hvert fald ifølge Danske Spil er favorit til at rykke ud af Danmarks bedste liga igen efter denne sæson.

Også Esbjerg må spille premierekampen på udebane, hvor de skal møde Brøndby. Colin Todd har kun haft en uge som træner i spidsen for EfB, og han baserer sine erfaringer med at spille mod Brøndby på sæsonerne som cheftræner i Randers FC.

- Vi tager derover med troen på, at vi kan slå dem. Brøndby er en stor klub, der bør kunne præge toppen af ligaen sammen med FC København, men vi skal ikke have frygt og skal spille med vore egne styrker, siger Colin Todd i en pressemeddelelse.

For Sønderjyske er sæsonen allerede godt i gang. Søndagens hjemmekamp mod AGF bliver spillet blot 64 timer efter den første europæiske kamp i Sønderjyskes historie er fløjtet af - og det med en 2-1 sejr over norske Strømgodset.

– Det bliver en tæt kamp mod AGF. Nu kom vi jo i gang i torsdags i Europa League kampen og fik nogle minutter i benene, men AGF vil uden tvivl komme ud med alt deres power i deres første kamp og være ligeså spændte, som vi var i torsdags, da vi skulle i gang, siger angriber Mikael Uhre til Sønderjyske Fodbold.

 

SØNDAGENS KAMPE

  • Kl. 13.00: Sønderjyske - AGF
  • Kl. 16.00: AaB - AC Horsens
  • Kl. 18.00: Brøndby IF - Esbjerg fB