Klar til medalje-kamp i Holland

I weekenden rejser 60 mænd og kvinder fra Idræts Kraftcentret i Esbjerg til Holland for at være med i de uofficielle olympiske lege for social udsatte.

Ambitionerne fejler ingenting. De skal konkurrere  i bl.a. svømning, løb, bowling, ridning, rulleskøjteløb golf og petanque, som er den franske udgave af udendørs kugle-spil.

Det bliver dejligt

Vi besøgte årets pentaque-hold under træningen i dag. Holdets træner, forhenværende fisker Hans Åge Bertelsen, regerer fra sidelinjen.

Benene er ikke hvad de har været, så han sidder ned, men tale-gaverne er der ikke noget i vejen med. Han siger, han glæder sig som et lille barn til at komme en tur til Holland. Hans Åge ser frem til at møde andre mennesker og komme ud af den træde-mølle, han går i til hverdag.

Svært fortid

I dag regerer han fra sidelinien. Han ser ud til at være i hopla, men tilværelsen var ikke let, før han blev en del af være-stedet Idræts Kraftcenteret i Esbjerg.

- Det var svært. Jeg var tit ked af det, siger Hans Åge, men efter han er kommet med i idræts-arbejdet er alt blevet bedre. Nu kan han slappe mere af.

Før drak han som et hul i jorden. Nu er han tør-lagt. Det har han været i to år, og han kan mærke, at han har det bedre. "Der var ingen, der troede, at kunne lade sig gøre, men det kunne jeg altså", siger Hans Åge.

Det bliver en telt-tur til Holland. Deltagerne taler ikke så meget om guld og sejre, men forventningerne er store.