Klar til olie-jagt i Givskud

Drømmen om olie fylder i disse dage gaderne i Givskud. Om få uger ved vi, om det er sandt.

Beboerne har ventet i to år. Nu er tyske specialister kommet, og i går gik de i gang med at forberede den bore-rig, som de næste uger skal bore efter olie lige udenfor Givskud.

Det giver omsætning

I Givskud glæder de sig. Købmand Bo Them Jensen kan allerede mærke, at der sker noget. Specialisterne bestiller morgenbrød og varer. Kro-ejer Susanne Lagerholm har alle værelser fyldt med oliefolk og kunne godt bruge flere værelser, men så er der jo andre i området der får glæde af det.

Selve borebrønden er allerede på plads på en lokal landmands mark. Røret går 200 meter ned - og en af de kommende dage ankommer selve bore-riggen.

Pris 40 millioner

Det er det amerikanske selskab GMT Exploration Company og Jordan Dansk Corporation, som også er registreret i USA, der har hver 40 procent af borelicensen. Den danske stat har de sidste 20 procent.

Bore-projektet koster 40 millioner kroner, og chancen for at finde olie vurderes til at være mindre end 10 procent. Forventningerne bygger på seismik - der er geologer og geofysikere, som tror, at det godt kan blive et rentabelt projekt.
 
Hvor meget olie eller gas der eventuelt findes under Givskud, vil ingen gætte på. Hvis der er noget, vil mængden formentligt blive holdt hemmelig af forretningsmæssige grunde.