To klasser fra Kolding i finalen om årets opfinderpris

Bakkeskolen og Eltang Skole deltager i den landsdækkende finale om årets opfinderpris, Edison. Opfinderkonkurrencen er for elever i 6. og 7. klasse.

Over 3.000 elever har deltaget, og de bedste har kvalificeret sig til landsfinalen torsdag i Messe C i Fredericia. Blandt finalisterne er 6. klasse på Eltang Skole og 6.b på Bakkeskolen i Kolding.

Eleverne fra de to Koldingskoler har arbejdet med temaet "Sund hverdag", hvor de skulle komme med forslag til en sundere hverdag og øget livskvalitet. Formålet med Edison er netop, at give eleverne muligheden for at være kreative og vække interesse for entreprenørskab og iværksætteri.

- Dagen i dag er en festdag for at fejre iværksætteri og innovation. En dag hvor unge mennesker kan lære at skabe egen virksomhed og folde deres innovative idéer ud, fortæller arrangør Christian Vintergaard til TV SYD.

Eltang Skole deltager med en opfindelse, hvor børn skal gøre sig fortjent til at spille på Ipad. Opfindelsen består af nogle bånd til at tage rundt om benene. Når man bevæger sig, genererer de strøm. På den måde kan børnene først, når de har bevæget sig, få strøm til at spille på deres telefon eller Ipad.

Konkurrenterne og bysbørnene fra Bakkeskolen vandt lokalfinalen med en opfindelse, der forhindrer bilister i at falde i søvn bag rattet. Førerens puls bliver løbende målt med en indbygget pulsmåler. Hvis pulsen falder, fordi føreren bliver træt, begynder en alarm.

Følg med her på siden, for at se hvem der vinder finalen.