TV der bevæger dig

Klosterguider kaster knaster i kassen

Løgumkloster Guideforening har succes med guidede ture i Løgumkloster. Byvandringerne er med til at øge byens omsætning.

Investering i by-turisme betaler sig. Det konkluderer Løgumkloster Guideforening, der har hentet 800 nye gæster til Løgumkloster i år.

Siden årsskiftet har foreningens aktiviteter direkte forøget omsætningen i byen med ca. 160.000 kr. Dertil kommer de langt større beløb turisterne bruger på mad og drikke, overnatninger, tøj, og så videre.

Guiderne opstod i 2012, da Tønder Kommunes pulje til by-turisme sammen med Løgumkloster Handels og Håndværkerforening skød 200.000 kr. i projektet. De penge er snart betalt tilbage til den fælles kasse, og det frivillige korps af guider forventer at kunne holde den øgede omsætning fremover.

Interesserede kan allerede i denne weekend opleve klosterguiderne til de Syddanske Dage i Løgumkloster. Her kan gå i munkenes fodspor og komme på tur med hestevogn ganske gratis.

 

FAKTA

Løgumkloster Guideforening blev stiftet i 2012 med det formål at danne organisatorisk ramme om guide aktiviteter i Løgumkloster.
Foreningen består p.t. af et korps på ni frivillige guider, men pga. travlhed ønsker man nu uddanne flere guider.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden