KLS Energy vil have tocifret millionbeløb af kommunen

Efter havneformanden på Rømø Havn, Thomas Ørting Jørgensen, er erklæret inhabil, ønsker KLS Energy at søge erstatning for tabte ressourcer.

Det var med store armbevægelser, KLS Energy og Rømø Havn indgik et samarbejde på havnen, som skulle sikre op mod 2000 arbejdspladser i sensommeren 2015.

Omkring otte måneder senere er KLS Energy gået konkurs, havneformand på Rømø Havn, Thomas Ørting Jørgensen, er erklæret inhabil i forhold til forhandlinger med KLS’ direktør Karsten Lynge Skovsted, og der er ikke nogen arbejdspladser at komme efter. Derfor får Rømø Havn og Thomas Ørting Jørgensen nu hårde ord med på vejen af KLS’ direktør Karsten Lynge Skovsted.

- Jeg har brugt millioner på at gøre havnen klar til offshore-industrien, men jeg har ingen indtægt haft. Det har ikke været muligt på grund af havnen, siger Karsten Lynge Skovsted til TV SYD.

Og de penge vil han forsøge at få igen ved kommunen, hvis de ikke vil forhandle med ham.

- Jeg vil søge erstatning ved kommunen. Jeg har tabt et tocifret millionbeløb, som skal erstattes. Når kommunen og havnen ikke vil snakke med mig, så er der kun en ting at gøre, og det er at søge erstatning ved dem, mener Karsten Lynge Skovsted, der anslår det er et beløb på omkring 40-60 millioner, han kan stille kommunen ansvarlig for.

Uanstændigt

Særligt formanden for havnen på Rømø, Thomas Ørting Jørgensen, mener Karsten Lynge Skovsted har skabt problemer for KLS Energy. Senest er havneformanden erklæret inhabil på grund af et uvenskab med KLS-direktøren.

- Først og fremmest burde Thomas gå af. Han opfører sig ikke anstændigt, siger KLS-direktøren, der efterlyser konsekvenser:

- Jeg tænker, det er utroligt, Tønder Kommune kan bruge så mange penge på erklæringer og juridisk hjælp, når det så viser sig, det ikke har nogle konsekvenser, når bestyrelsesformanden bliver erklæret inhabil. Det synes jeg er ærgerligt, for det er spild af ressourcer og penge.

Vil samarbejde

Karsten Lynge Skovsted understreger dog, at han fortsat gerne vil samarbejde med havnen.

- Jeg kan se, Laurids Rudebeck (Tønders borgmester (V), red.) siger, der er lange udsigter i forhold til at skulle forhandle med mig, fordi KLS Energy er gået konkurs. Men jeg vil gerne forhandle med kommunen. Jeg vil gerne lave en ny kontrakt med dem, for jeg er ved at rekonstruere virksomheden, siger Karsten Lynge Skovsted.

Karsten Lynge Skovsted, direktør for KLS Energy:

Ville KLS Energy være gået konkurs, hvis samarbejdet med Rømø Havn havde været bedre?
Der er mange aspekter, men det er klart, hvis der var kommet indtægter i firmaet, så var jeg ikke gået konkurs. Havnen bremsede mine indtægtsmuligheder.

Kunne du selv have gjort noget anerledes?
Jeg kunne være startet i en havn et sted i Tyskland.

Hvorfor vil du så ind på Rømø Havn igen?
Jeg tror stadig, der er mange arbejdspladser på Rømø. Det gør ondt på mig, fordi jeg ved, der er en fornuftig forretning. Jeg vil gerne ind på Rømø Havn igen.
Det er næsten et år, der er gået til spilde. Da jeg kom på markedet, var jeg den eneste med den her idé, nu skal jeg være dygtig, hvis jeg kan blive bare en af dem, men der er stadig en god forretning i det.

Hvad er dit håb for fremtiden?
Jeg vil håbe, Rømø Havn og Tønder Kommune kommer på andre tanker, og at vi finder ud af det, så projektet kommer til at køre igen