Knap 700.000 skal bekæmpe fravær

To fraværsprojekter i Sydjylland får nu del i en pulje på syv millioner kroner, som Ministeriet for Børn og Undervisning har afsat for at bekæmpe elevers fravær.

Motivation, trivsel og lyst til læring. Det er nogle af ingredienserne i de projekter, som har ansøgt om at få del i Ministeriet for Børn og Undervisnings fraværspulje på syv millioner kroner.

Ét af de 20 projekter, der får en bid af kagen, er fra Munkevængets Skole i Kolding. Skolen har fået tildelt 253.287 kroner i støtte til projektet ?Det gode liv ? valg af den rigtige ungdomsuddannelse?.

Også VUC Vejle er i den udvalgte skare. Uddannelsesinstitutionen får 400.000 kroner til projektet ?Pjækker du? ? Nej, jeg er bare syg?.

Resultaterne fra de 20 udvalgte projekter skal give et billede af, hvilke fraværsbekæmpende initiativer, der virker.

Derfor stiller ministeriet bistand til rådighed til at hjælpe projektejerne. Blandt andet i forhold til, hvilke informationer de skal indsamle og dokumentere.

Puljen er en del af den fraværskampagne, som børne- og undervisningsminister Christine Antorini satte i værk i november 2011 for at bekæmpe fraværet i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

I alt er der søgt om midler fra puljen til 179 projekter for cirka 83 millioner kroner.