Ferietrafik: Undgå lang lørdag på motorvejen

Skolernes efterårsferie betyder masser af trafik på motorvejene især de to lørdage omkring uge 42.

Skolernes efterårsferie vil medføre to livlige lørdage på motorvejene omkring uge 42. Så hvis du vil undgå at sidde i kø, skal du ikke køre om lørdagen, lyder Vejdirektoratets anbefaling.

Uge 42 holder alle skoler i Danmark efterårsferie. Det betyder sædvanligvis flere biler mod feriedestinationer samt til og fra familievenlige events og forlystelser. Og det er særligt fredagen inden og på de to lørdage, at trafikken på vejene bliver meget tæt.

Til gengæld er der godt nyt til dig, som ikke holder efterårsferie. På hverdagene i uge 42 vil der nemlig være god plads på vejene og dermed kortere rejsetid i både morgen- og eftermiddagsmyldretiden.

Fredag møder ferietrafik myldretidstrafik

Ferietrafikken starter allerede fredag eftermiddag. Og her støder den første ferietrafik ind i myldretidstrafikken og kommer til at kunne mærkes på de store veje på vej ud af især de større byer og flere strækninger på motorvejene. 

I morgen lørdag den 12. oktober er efterårsferiens helt store udrejsedag, og det vil præge trafikken især i dagtimerne.

Her i Syd- og Sønderjylland vil der være tæt trafik sydpå ad E45 mod den tyske grænse samt på E20 Esbjergmotorvejen mod den jyske vestkyst.

Da lørdag er skiftedag i sommerhusene, vil der også være meget tæt trafik i dagtimerne i og omkring de mange sommerhusområder - især langs vestkysten.

Se her hvor trafikken er tæt.
Se her hvor trafikken er tæt.
Foto: Vejdirektoratet

Hjemrejsetrafik knapt så tæt

I slutningen af efterårsferien vender trafikken, hvor biler især vil køre i retningen fra Jylland mod hovedstaden samt nordpå fra henholdsvis den tyske grænse i Sønderjylland og fra færgeforbindelserne på Lolland-Falster.

Lørdag den 19. oktober bliver den travleste hjemrejsedag samt søndag den 20. oktober - især mellem klokken 13 og 19 forventer Vejdirektoratet trafik i nordgående retning fra den tyske grænse og nordpå.