Kold start på en uge, hvor solen dog også kigger frem

I Billund nåede temperaturen tidligt mandag morgen ned på minus 1,9 grader. Det er den laveste temperatur målt i Danmark siden den 9. maj. Det giver en kold start på en efterårsuge, hvor solen dog kigger frem.

Temperaturen har været nede under frysepunktet omkring den jyske højderyg. I Billund nåede temperaturen tidligt mandag morgen ned på minus 1,9 grader, som er den laveste temperatur vi har haft siden den 9. maj - for over fem måneder siden.

Den lave temperatur er målt  i to meters højde, mens det koldeste sted i græshøjde blev Store Jyndevad nær den dansk tyske grænse, der mandag morgen havde minus 3 grader.

Efter en blæsende weekend er der mere rolige forhold i udsigt for danskerne i den kommende uge, hvor vinden vil aftage, og solen vil kigge frem en gang imellem. 

-Ugen begynder med en fin mandag med sol flere steder. Temperaturerne vil i løbet af mandagen ligge mellem seks og ti grader efter den noget køligere morgen.

Natten til tirsdag vil temperaturen igen falde. Og når solen står op, så bliver det til en dag med regn til de fleste og lidt sol til de heldige. 

- Vi får en varmfront ind fra vest, og den bringer stedvist regn til dele af landet. Den østlige del får en del sol først på dagen, men efterhånden vil der også her komme lidt regn, siger Martin Lindberg, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Ritzau. 

Temperaturen tager tirsdag et hop op til mellem 9 og 12 grader. 

Det milde vejr fortsætter natten til onsdag. Her vil temperaturerne holde sig langt over frysepunktet på mellem syv og ti grader. Skyerne vil trække ind over hele landet onsdag, og der vil også falde lidt regn flere steder. 

Torsdag klarer det op fra nordvest, hvilket giver nogen eller en del sol til hele landet. Til gengæld bliver det blæsende med en hård vind, der i løbet af torsdagen drejer mod vest og nordvest. 

Fredag begynder pænt med en del sol, der dog afløses af flere skyer vestfra, men det skulle gerne holde tørt.