Kold weekend med chance for sol

Solen kan allerede begynde at føles forårsvarm, mens temperaturerne holder sig omkring frysepunktet.

For nogle danskere vil ugens afslutning måske synes kedelig og grå. Men solen skinner på de heldige i en weekend, der dog bliver kold over hele landet.

Det bliver også en weekend uden de store mængder nedbør. Fredag kan der komme en lille smule sne. Men ellers bliver dagen tør med lidt solskin tidligt på Sjælland, Fyn og Sønderjylland.

- I løbet af dagen kommer der flere skyer, så alt i alt bliver det nok en forholdsvist grå dag. Superspændende bliver det ikke, siger vagtchef ved DMI Henning Gisselø.

Varmegrader bliver der ikke noget af:

- Vi holder os lige under frysepunktet. Nogle steder kan det måske nå op på nul grader, men i hvert fald ikke over, fastslår vagtchefen, der tilføjer, at der til gengæld ikke kommer så meget vind hverken fredag eller lørdag.

Sne og slud

I weekenden bliver landet delt i to. Mod sydøst vil der være der mange skyer, og natten til søndag kan der også komme lidt sne på de kanter.

- Et højtryk ved det sydlige Norge holder lavtrykkene stangen i hvert faldt det meste af weekenden. Den sydlige del af landet vil dog søndag nok mærke et lavtryk over det nordlige Tyskland i form af skyer og muligvis sne og slud.

Særligt i Nord- og Nordvestjylland er der til gengæld mulighed for lidt sol både lørdag og søndag. Og det kan trods de kolde temperaturer komme til at føles helt forårsagtigt:

- Der, hvor solen lige kan få lov til at skinne, og man er et sted med lidt læ, kan man godt mærke, at solen er blevet kraftigere nu. Det kan godt være ganske behageligt, siger Henning Gisselø.

Han fortæller, at dagen er nu tiltaget til 10 timer - eller med tre timer siden vintersolhverv.

Temperaturerne ligger omkring frysepunktet om dagen, men ned til seks graders frost om natten både lørdag og søndag. Søndag kan måske servere en plusgrad eller to.