Kolding afviser at udbyde arbejde til privat

Borgerlige dropper privat selskab, selv om det vinder udbud

Kolding kommune opgiver at udbyde en del af sin vej- og parkafdeling til det private Hedeselskabet. Begrundelsen er, at selskabets pris er 4.4 mio. kr. dyrere end buddet fra kommunens egen vej- og parkafdeling. Alligevel indstillede kommunens forvaltning, at Hededanmark skulle overtage arbejdet, fordi selskabet vandt i den samlede  pointgivning af udbuddet.  

Men allerede før den politiske behandling af sagen, som skulle have fundet sted på fredag, afviser det borgerlige flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative, at udbyde arbejdet til Hedeselskabet.

- Det er sund fornuft at annullere udbud, når medarbejdernes bud er billigst, skriver Venstreborgmester Jørn Pedersen tirsdag morgen på Twitter. I TV SYD lørdag aften forsvarede formanden for Koldings Tekniske Udvalg, den konservative Knud Erik Langhoff, ellers udbuddet til Hededanmark.

De øvrige partier i Kolding byråd har allerede meddelt, at de er imod at udbyde arbejdet til Hedeselskabet.

Udbuddet omfattede arbejdet med at holde veje og gader rene og omfattede omkring otte af de i alt ca. 80 ansatte i kommunens Vej- og Park-afdeling.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.