TV der bevæger dig

Kolding dropper håndboldkvinderne

00:52

Kvinderne bliver ofre for underskud.

1 af 2

Økonomien tvinger KIF Kolding til at skille sig af med de ellers succesrige håndboldkvinder.

Kvindehåndbolden er snart fortid i KIF Kolding. På grund af en trængt økonomi vil den traditionsrige håndboldklub skippe kvindeholdet for at holde fuld fokus på herrerne. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Klubben offentliggjorde i september et underskud på 18 millioner kroner efter skat, og det vil spare klubben for minimum fem millioner kroner, hvis kvinderne bliver droppet.

- Det er simpelthen umuligt at drive to ligahold. Jeg er nødt til at tage dette skridt. Vi kan ikke køre videre på den nuværende måde, siger direktør i KIF Elite Jens Boesen til avisen.

Satser på mændene

For fem år siden stod han bag kvindeklubbens fysiske flytning til Vejen, fordi der ikke var plads til to klubber i selve Kolding. Den økonomiske forpligtelse hang dog stadig på moderklubben, men det skal være slut nu.

- Skal vi fortsætte med et rimeligt sportsligt niveau på vores herrehold, så er dette nødvendigt at føre ud i livet, siger han.

Mens herreholdet har været topklub i den danske liga gennem flere årtier, så har kvindeholdet haft problemer med at følge med de allerstørste klubber herhjemme. Først i de seneste år har holdet løftet sig og har blandt andet spillet i europæiske kampe.

Meningen er, at den lokale håndboldklub i Vejen - eller en investorgruppe - skal drive klubben og leje licensens i KIF Kolding. Jens Boesen håber, at det falder på plads inden den kommende sæson.

- Der har både været stor lokal opbakning og masser af sportslig succes i de fem år i Vejen. Nu skal vi have fat i nogle investorer og sponsorer, der kan og vil drive det videre uden vores indblanding, siger Jens Boesen til avisen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden