TV der bevæger dig

Kolding får landets første senioridrætscenter

Der bliver bl.a. mulighed for at spille krolf

Der kommer flere og flere ældre i Danmark, og det er med til at sætte sundhedsudgifterne under pres. Nye senioridrætscentre skal sørge for, at flere danskere får en sundere alderdom.

Torsdag d. 30. april slår Munkensdam Plejecenter i Kolding dørene op til Danmarks første senioridrætscenter. Personale og borgere på plejecentret er blevet uddannet til at varetage træning i forskellige senioridrætsaktiviteter, og der er dannet en idrætsforening baseret på frivillige kræfter.

Bag det nye initiativ står Danmarks Idrætsforbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund, der har stor erfaring inden for senioridrætsområdet.

Der er god økonomisk fornuft i at prioritere fysisk aktivitet blandt ældre, fordi en såkaldt ?sund aldring?, hvor man holder sig i form, og hvor en øget levealder ikke bliver modsvaret af mere sygdom, kan spare samfundet for 12,5 milliarder årligt i 2050. Det viser en rapport fra Det Økonomiske Råd.

På Munkensdam Plejecenter udbyder de nu stolegymnastik, krolf, morgensmil-gymnastik, cross-boule, ribbegolf og cykelture i Rickshaw, som alt sammen varetages af uddannede instruktører. Plejecentret har 30 beboere i alderen 60 til 92 år, og så er der også en del fra lokalområdet, som kommer og deltager i aktiviteterne og er frivillige.

-Det kommer til at betyde noget for beboernes livskvalitet og velvære, at der nu er en række forskellige fysiske aktiviteter, de kan deltage i.

Beboerne kommer til at få det bedre. Vi kan allerede se, at det summer af liv og glade dage, når de spiller ribbegolf, og der er skrål og skrig, der er simpelthen sådan en fed stemning. Jeg er næsten vokset op i en håndboldhal, og den der halstemning, hvor der er nogen, der råber der, nogen der spiller der, og nogen der snakker der, sådan er det også onsdag eftermiddag her, siger Marianne Bay, som er souschef på Munkensdam Plejecenter.

De næste senioridrætscentre er allerede på vej i Esbjerg og Slagelse, og målet for DAI og DIF er, at der skal være mindst 30 centre i Danmark inden 2018.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden