Kolding Havn har bragende succes med håndtering af specialgods

Kolding Havn slog i 2017 tre rekorder. Året var det bedste nogen sinde både målt i omsætning, antallet af anløbne skibe samt mængden af håndteret gods.

quote

Gennem de sidste fem år har vi valgt at specialisere os på godstyper, og vi har desuden meget fokus på cirkulær økonomi.

Anders Vangsbjerg Sørensen, direktør, Kolding Havn

Kolding Havn slog i 2017 alle rekorder og øgede omsætningen med 11 procent i forhold til året før.

Havnen skiller sig ud med at have specialiseret sig på godstyper som kæmpe store metalruller til konservesindustrien, kunstgødning i meget store mængder, hvor 750 kilo store 'big bags' bliver kørt fra havnen direkte ud til landmændene. 

- Gennem de sidste fem år har vi valgt at specialisere os på godstyper, og vi har desuden meget fokus på cirkulær økonomi, og har der ret godt fat i det vi kalder recykling metal, hvor vi udskiber ret store mængder af den slags genbrugsmetal til blandt andet Marokko, Spanien og Tyrkiet, fortæller Kolding Havns direktør Anders Vangsbjerg Sørensen til TV SYD. 

Kolding Havn har blandt andet stor succes med at håndtere gødning i store 'big baller á 750 kilo, som køres direkte ud til landmændene.
Kolding Havn har blandt andet stor succes med at håndtere gødning i store 'big baller á 750 kilo, som køres direkte ud til landmændene.
Foto: John Melin

Ud over metal og gødning håndterer Kolding Havn også flis, træpiller, korn, cement og avispapir

Havnen slog tre rekorder i 2017. Antallet af anløbne skibe gik fra 504 i 2016 til 513 i 2017. Antallet af tons tungt gods steg fra 1.213.011 i 2016 til 1.305.916 i 2017. Og så steg omsætningen med 11 procent i forhold til 2016.

- Vi er meget stolte. Nu skal vi udbygge havnen med 75.000 kvadratmeter for at kunne holde fast i vores markedsandele, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.