TV der bevæger dig

Kolding Kommune undersøges af revisionsselskab

Kommunens økonomiudvalg har selv besluttet at der skal laves en uvildig undersøgelse af reglerne om tabt arbejdsfortjeneste til byrådspolitikerne.

Et enigt økonomiudvalg i Kolding vil nu have nærmere undersøgt, om alle retningslinjer og regler er overholdt i forbindelse med udbetalingen af tabt arbejdsfortjeneste i perioden 2010 til 2014. Det oplyser kommunen på sin egen hjemmeside.

Det sker fordi det nu skal fastslås om byrådspolitikere, der har modtaget tabt arbejdsfortjeneste, har overholdt reglerne.

Undersøgelsen kommer i forlængelse af at Statsforvaltningen har bedt 4 regioner og 40 kommuner, herunder Kolding, om at redegøre for deres forvaltning af reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

Statsforvaltningen har bedt om en redegørelse efter at den tidligere borgmester i Hørsholm Kommune, Uffe Thorndahl kom med en heftig kritik af reglerne, som han mener flere byrådspolitikere har misbrugt.

Hedensted Kommune stævnede i marts måned et tidligere byrådsmedlem for misbrug af reglerne om tabt arbejdsfortjeneste. Kommunen kræver nu, at han tilbagebetaler 388.000 kroner.

Selvom Økonomiudvalget i Kolding Kommune nu sætter gang i en nærmere undersøgelse, så er det ikke en konkret mistanke om misbrug, der er årsagen til den uvildige undersøgelse oplyser kommunen.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App