Kolding: Presset fra to sider

Kolding kommune oplever massivt pres på de billigste boliger. De søges af et stigende antal studerende og skal samtidig huse de flygtninge, som kommunen modtager.

- Det er en presset situation i øjeblikket, siger Merete Dissing, der er områdechef i kommunens boligforvaltning, til metroxpress. Vi er ved at drukne i vores egen succes med at blive en attraktiv studieby, da vi har mange studerende lige nu samtidig med mange flygtninge. De to grupper har jo økonomi til samme type boliger.

Som tidligere omtalt i TV SYD har Kolding været nødsaget til at indlogere flygtninge på det 4-stjernede Kolding Hotel Apartments, der kostede op mod 23.800 kroner om måneden. Samtidig har en lokal campingplads også været brugt til midlertidige boliger.

Gratisavisen metroexpress opridser, at situationen er den samme i flere kommuner.

I Hillerød er budgettet for flygtningeboliger steget fra knap fire millioner sidste år til 8,5 millioner kroner for i år. Her bor 15 flygtninge på hotel i øjeblikket.

Og i Dragør har man valgt at placere 25 pavilloner til flygtninge lige op ad to børneinstutioner til stor frustration for de lokale forældre i området, skriver avisen.

I Aarhus, der skal modtage flest flygtninge i 2015, sidder man i stedet tungt på et lokalt vandrehjem.

Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, kalder kommunernes prioritering for 'vanvid' og han vil drøfte situationen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Der er ingen tvivl om, at kommunerne er enormt pressede, og det må vi landspolitikere se at få kigget på. Men de her eksempler på dyre hoteller er jo det glade vanvid, det tror jeg også, kommunerne selv kan se, siger Martin Henriksen til metroxpress.