Kolding Transport hyrer tyskere til sulteløn

6.100 kroner i grundløn om måneden. Det er vilkårene for cirka 25 nyansatte tyske chauffører hos en vognmand i Kolding.

Kolding Transport med vognmand Henrik Holger Hansen i spidsen har ansat cirka 25 tyske chauffører. De får en grundløn på 6.100 kroner om måneden, og lander i alt på langt under halvdelen af, hvad danske aftaler giver. Tyskerne får heller ikke pension, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Vognmanden har to danske firmaer. Det ene er medlem af DI og omfattet af DI's overenskomster med 3F. Men tyskerne er ansat i Kolding Transport, der ikke er med i DI.

- Men jeg må være ærlig og sige, at Kolding Transport har en overenskomst med 3F i Kolding. Den er indgået uden min viden. Det har jeg ikke været klar over før nu, og det betyder, at jeg må flytte de tyske chauffører tilbage til vores tyske selskaber, siger Holger Hansen til Nyhedsbrevet 3F.

Forhandlingssekretær i 3F Jørgen Aarestrup Jensen varsler sag mod Kolding Transport om underbetaling og brud på overenskomsten.

Opdatering - Chauffører SKAL på dansk løn

TV SYD har været i kontakt med Færdselsstyrelsen. Her bekræfter man, at tyske chauffører, der kører i danske biler i Danmark, skal have dansk løn - uanset om de er ansat i et tysk eller dansk firma.

Vælger vognmand Holger Hansen at registrere sine biler i Tyskland gælder de såkaldte cabotage-regler. De betyder, at udenlandske chauffører maksimalt må køre tre ture i danmark. Derefter skal de igen forlade landet.