Kolding vært ved VM i kvindehåndbold

Når der i december 2015 skal spilles VM i Danmark, bliver Kolding en af de fire spillebyer.

Sammen med spillestederne i Herning, Frederikshavn og Næstved er TRE-FOR Arena i samarbejde mellem det Internationale Håndbold Forbund, IHF, og Dansk Håndbold Forbund blevet udpeget til at skulle huse de i alt 24 hold, der deltager i den 22. slutrunde om den største titel, kvindehåndbolden har at byde på.

-Vi glæder os rigtig meget til at få besøg af de mange tusinde tilskuere, og til at håndboldfeberen vil sætte ekstra kulør på Kolding under VM, siger Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen.

-Tophåndbold er en del af Koldings DNA, og derfor er det naturligt, at vi byder ind med vores store arena til denne begivenhed. Værtskabet vil skabe fest og stemning, vores handlende og vores overnatningssteder kan se frem til øget omsætning, den massive mediedækning vil være med til at brande Kolding, og så skal vi ikke glemme, at sådan et arrangement, hvor verdens bedste kvindelige håndboldspillere kan opleves på nært hold, kan være med til at få endnu flere børn og unge til at dyrke sport. Vi glæder os, siger borgmesteren videre.

Også hos Dansk Håndbold Forbund er der udelt glæde over, at valget af værtsbyer blandt andet faldt på lige netop Kolding.

-Kolding er jo om nogen by i Danmark synonym med håndbold, siger Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen.

 

 

Kampene i en af de fire indledende grupper samt en ottendedels- og en kvartfinale skal alle afvikles i TRE-FOR Arena og så skal Kolding sammen med Herning være værter for den såkaldte President's Cup, hvor de lavest placerede lande i det indledende gruppespil kæmper om de sekundære placeringer ved VM.

Alt i alt 20 spændende opgør, som publikum i det sydjyske område plus de mange tilrejsende gæster kan glæde sig til at overvære.