TV der bevæger dig

Kolding vander træer i sommervarmen med saltvognen

Foto: Kolding Kommune

Ser du en saltspreder på vejene i Kolding Kommune hen over sommeren, så er det ikke fordi Driftsafdelingen har fået solstik i varmen - men den kan også bruges som vandvogn.

Kolding Kommune har fundet på at bruge en ny stor saltspreder som vandvogn til at vande kommunens træer langs med vejene.

Saltsprederen kan rumme 4.500 liter vand og det er nok til at vande omkring  60 træer. Tidligere har kommunen brugt en bil med en palletank på ladet, som kun kunne indeholde 1.000 liter, hvilket var nok til rundt regnet 13 træer.

-  Vi bruger stadig bilen med palletanken, men kun til de steder, hvor traktoren er for stor at komme rundt med,  fortæller John Sørensen, som er den, der primært står for at vande kommunens omkring 350 nyplantede træer, og dermed kan betegnes som kommunens ’overvander’.

Det tager ca. en uge at vande alle 350 nyplantede træer med saltsprederen, og de skal vandes 10 gange i sæsonen, som er fra den 1. april til den 1. august. Én mand kan dermed klare opgaven på ca. 10 uger. Tidligere brugte én mand al sin tid på opgaven i vandingssæsonen. 

Årligt bruger Kolding Kommuneop mod 400.000 kr. på at plante og pleje vejtræer. I alt har Kommunen optalt 9.962 vejtræer, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden