Kolding vil droppe udbudskamp mellem offentlige og private

Efter dårlige erfaringer med udbud i Vej og Park vil Kolding ikke længere sende opgaver i udbud hvor både kommunens egne folk og private kan byde ind.

Står det til Kolding borgmester Jørn Pedersen (V) så bliver det kun kommunens egne medarbejdere, der fremover skal byde ind med en konkurrencedygtig pris på en arbejdsopgave.

Det sker efter at et flertal i byrådet i denne uge valgte at skrotte et udbud i Vej og Park, hvor HedeDanmark A/S vandt udbuddet, selvom kommunens egen pris var lavere.

-Vi vil fremover forsøge en model, hvor det kun er medarbejderne i kommunen, der byder på en opgave. Når vi så har fået en pris, så sammenligner vi istedet med, hvad andre kommuner de betaler og på den måde kan vi se, om prisen er konkurrencedygtig. Hvis politikerne så stadigvæk mener, at prisen er for høj, kan opgaven sendes i udbud hos de private, fortæller Jørn Pedersen til TV SYD.

Dermed skal det være slut med at kommunens egne folk og private, skal konkurrere på nogle vilkår, som ifølge borgmesteren ikke er helt fair.

Ved udbuddet i Vej og Park stod HedeDanmark A/S til at vinde, selvom de havde den dyreste pris. Årsagen var, at de var bedre til, at beskrive kvaliteten af arbejdet og derfor vandt de udbuddet på trods af en højere pris.

-Det skriger jo til himlen, at når vi har et bud der er 4,4 millioner kroner billigere og når vi samtidig ved at arbejdet bliver gjort ordentligt, at det så ikke er det tilbud, der vinder, siger Jørn Pedersen til TV SYD

Jørn Pedersen håber, at den nye måde at konkurrenceudsætte på, kommer i brug i løbet af foråret. Der gælder bl.a.  områder i Vej og Park og rengøring.

- Det her med udbud skal ikke kun være ideologi, her vil jeg helst bruge min sunde fornuft, siger Jørn Pedersen.