Kolding vil overvåge nattelivet

Kolding Kommune vil nu også overvåge nattelivet som det sker i Vejle, Esbjerg og Sønderborg. Kommunen har indkøbt fem kameraer - og på et møde i næste måned skal det afgøres, hvor de skal sættes op.

I vejle har de i flere år haft overvågning af gaden omkring byens nat-restauranter i flere år. Her er kameraerne fastmonteret på Dæmningen. I Kolding vil de bruge flytbare kameraer, som nemt kan monteres.

I august skal Trygheds- og Trafiksikkerhedsrådet drøfte, hvor overvågningen skal sættes op. Kameraerne har bruges som forebyggelse mod hærværk og vold. Videobillederne skal også kunne bruges i politiets sagsbehandling.

- Selvom problemerne er blevet løst omkring morgenværtshuset New York, hvor beboere og værtshusholder nu taler sammen, kan det udemærket tænkes, at der opsættes videovervågning i Låsbygade. Her ved jeg, at der er klager over støj og larm fra værtshuset »Lanternen«, men kameraerne kan også bruges andre steder, hvor der er problemer og støjende grupper, fortæller byrådsmedlem Iver Pedersen, (V) til jv.dk.