Hjemmerøver fik lyndom på seks og et halvt års fængsel

En 32-årig mand, der har været internationalt efterlyst siden september 2014 for blandt andet hjemmerøveri, opgav i weekenden sin flugt og vendte frivilligt hjem til Danmark og fik straks en langvarig fængselsstraf.

En 32-årig mand, der har været fængslet in absentia siden den 22. september 2014 for blandt andet hjemmerøveri og besiddelse af skydevåben, fik lørdag en lyndom ved Retten i Horsens. 

- Den 32-årige mand, der tidligere har været bosat i Sønderborg, har været efterlyst siden 2014, men fredag meddelte han til Sydøstjyllands Politi, at han ville komme med flyet fra Tyrkiet til Billund Lufthavn kl. 19.00. Her stod politiet derfor klar til at modtage og anholde ham, fortæller senioranklager Gitte Dyhr Thomsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelele.

Den 32-årige mand blev fremstillet i Retten i Horsens lørdag eftermiddag, hvor han blev sigtet for fem forhold begået i 2014. Forholdene omfatter et hjemmerøveri begået i Fredericia, et røveri begået i Ribe, et tyveri af en båd og to forhold om besiddelse af skydevåben.

Dommen faldt som en straksdom, da den 32-årige erkendte hovedparten af indholdet i sigtelserne.

Den endelige dom lød på seks og et halvt år for de fem sigtelser - indregnet en reststraf, som han havde på 859 dage fra en dom fra Retten i Sønderborg i 2011. Her var han blevet idømt 7 års fængsel for bl.a. røveri og grov vold.

Den nu dømte modtog dommen.