TV der bevæger dig

Kom ind på Gråsten Slot - med Google

Foran hovedtrappen med Google Street View.

Også de smalle havestier er Googles fotovogn kørt ad.

Udsigt over slotssøen ved Gråsten Slot.

Så smukt tog haven sig ud den dag, hvor Google besøgte Gråsten slot.

1 af 4

Nu kan komme inden for gitterporten på Gråsten Slot - eller i haven ved slotssøen. En opdatering af Google Street View gør det muligt at besøge danske seværdigheder.

Det virker allerede nu på Gråsten Slot. TV SYD har i dag hentet billeder foran hovedtrappen - og fra havesiden. Selv på ret små stier ved søen er Googles særlige fotovogne kommet rundt. Se eksempel nederst i denne artikel.

Hammershus og Kronborg

Fremover kan man vandre på bakkerne foran Hammershus eller udforske Kronborg med Google-tjenesten Street View.

Det kan man efter at Google netop har givet tjenesten den hidtil største opdatering.

På verdensplan er der kommet mere end 400.000 kilometer ny vej ind på tjenesten, og herhjemme kan vi prale af, at man nu kan besøge en lang række seværdigheder.

- Med Street View vil vi vise de mange dejlige steder, vi har i Danmark og give vores brugere mulighed for at gå på opdagelse på tværs af såvel lands- som verdensdele, siger Googles danske talsperson, Christine Sørensen.

70 steder

I alt er 70 danske områder og seværdigheder nu med i Google Street View, ud over Kronborg og Hammershus, gælder det for eksempel Orlovsmuseet, Bonbonland og Moesgaard Museum.

- Forhåbentlig vil billederne vække yderligere nysgerrighed hos vores brugere og tiltrække nye besøgende til spændende danske attraktioner som for eksempel Gråsten Slot, Vikingeskibsmuseet i Roskilde eller Botanisk Have i Aarhus, siger Christine Sørensen.

Street View aktiveres i Google Maps ved at trække ikonet med en lille orange mand, "Pegman", i venstre side af kortet hen på en af de ruter, der er markeret med blåt.

Derved vises panoramabilleder på gadeniveau og man kan så udforske og lære en attraktion eller bydel bedre at kende og fx undersøge adgangsforhold, tjekke parkeringsmuligheder og aftale mødesteder, hvis man gerne vil planlægge et besøg.

Street View blev første gang lanceret i USA i maj 2007 og er i dag en populær tjeneste i hele verden.

Tjenesten, der blev introduceret i Danmark 2010, er også tilgængelig gennem Google Earth og Google Maps for Mobile.

Der bliver løbende tilføjet nye steder til Street View.

Tag på tur i slotshaven

Vis stort kort

Kom rundt om Koldinghus

Også Koldinghus er blevet opdateret på Google Street View. Nu kan man komme rundt om slottet - ad trapper og smalle stier.

Se eksemplet herunder.

 

Vis stort kort

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden