TV der bevæger dig

Kom med 29 år tilbage i tiden til Jelling Musikfestivals fødsel

10:35

TV SYD har været i arkiverne og lavet et tilbageblik på musikfestivalen, der i dag åbnede for 30. gang. Video: TV SYD

Få et tilbageblik, og hør historien om festivalen i Jelling fortalt af folkene, der for 29 år siden lavede en interimistisk scene og startede et stykke Jelling-historie.

I år vil omkrimng 38.000 gæste Jelling Musikfestival, men for 29 år siden startede festivalen på sportspladsen i noget mindre skala.

Få år efter den første festival, stod initiativtagerne pludselig med et stort ansvar og en endnu større walki talki. Foto: TV SYD

Læs også Jelling Musikfestival: Fem ting, du ikke må gå glip af

- Vi satte en scene sammen af nogle forskallingsbrædder og nogle store plader, vi havde lånt nede i hallen og forsøgte at lægge det ind over nogle grønne presenninger, siger festivalleder og en af initiativtagerne til festivalen, Lars Charlie Mortensen i tilbageblikket, TV SYD lavede da festivalen fejrede deres 20 års jubilæum. 

Nogle gange har sol og bagende varme defineret festivalen. Foto: TV SYD

Andre gange har festivalen været rent mudderbad. Foto: TV SYD

Dengang festivalen åbnede dørene første gang, var der tre bands på programmet, og entréen var ganske gratis. Først året efter tog man 25 kroner for indgangen. Ifølge en af kunstnerne, der har gæstet Jelling i mange år, har festivalen ikke mistet sin ydmyg tilgang til musikoplevelsen. 

En vis mængde nøgenhed hører hjemme på festivaller. Foto: TV SYD

- Den handler om kærligheden til musikken, mere end købmandskabet og der er utrolig stor forskel på den her festival og en, hvor det handler om at få købt og solgt nogle pølser til folk, siger Lars Lilholt.

Se hele tilbageblikket øverst i artiklen.


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App