Kom og se - inden I tager vores skole

To landsbyer ved Esbjerg risikerer at miste deres lokale skole, fordi kommunen skal spare. Så nu inviterer de politikerne - inden de tager en beslutning.

Borgerne i de to landsbyer Vejrup og Grimstrup har ikke til sinds at lægge sig ned og opgive kampen for deres lokale skoler. De har netop skrevet til alle Esbjerg Kommune byrådspolitikere for at invitere dem.

Søndag vil borgerne gerne møde politikerne. Klokken 10 i Grimstrup og kl. 11 i Vejrup.

- Vi vil gerne vise dem, hvilken fejltagelse de måske er på vej til at tage, siger Peter Sondrup, der er med i aktivitetsgruppen i Vejrup til TV SYD.

Han regner med at landsbyerne hver stiller med en række foreninger, erhvervsdrivende og borgere til en række planlagte aktiviteter.

Esbjerg Kommune skal have fjernet 700 millioner kroner fra det kommende fire-årige budget for at få balance i regnskabet. Besparelserne kan ramme Egekratskolen i Grimstrup og Vejrup skole nordøst for Bramming.

- Det vil være et stort tilbageslag for os i Vejrup, for vi har lige bevist med al tydelighed, at vi er en aktiv og levedygtig landsby med en fremtid, siger Peter Sondrup.

Han henviser til, at man har samlet 3 millioner kroner sammen til at opdatere den lokale købmandsbutik. Her går købmanden snart på pension, men erstattes ved årsskiftet af en ny. Takket være resultatet af indsamlingen.