Kom til fest i vest – 5 gratis oplevelser i Esbjerg Festuge

For 18 år i træk er der Festuge i Esbjerg og du kan være med, uden at det koster dig en krone. Her er en guide til nogle af de mange gratis oplevelser.

1. Opera i Byparken

Fire solister fra Det Kgl. Teaters opera besøger Esbjerg og fremfører udpluk fra den kommende sæsons repertoire. Solisterne vil gerne møde både nye og gamle operainteresserede under mere uformelle rammer.  Derfor foregår det hele på amfiscenen i Byparken bag Musikhuset . 

Opera i Byparken, fredag den 12. august klokken 19.

Kom til opera i det fri.
Kom til opera i det fri.
Foto: Esbjerg Festuge

2. Oplæsningsbus gæster havnen i Esbjerg.

Er du til højtlæsning, og vil du gerne høre gode historie fortalt af kendte vestjyder, så foregår det på havnen søndag den 14. august. Her kommer bl.a. kunstner Rene Holm, museumsdirektør Flemming Just, Journalist Ole Bruun og kultur- og udvalgsformand Jakob Lose forbi og læser op. Der bliver også mulighed for at få en hyggesnak og måske låne en bog med hjem.

Oplæsningsbus på havnen, søndag den 14. august klokken 12-16.

Få læst højt af spændende bøger på havnen.
Få læst højt af spændende bøger på havnen.
Foto: Michael Nielsen, TV SYD

3. Hærens Kamp- og Ildstøttecenter rykker ind på Torvet.

Tirsdag er der en helt særlig børnedag på Torvet, men alle der har interesse for tung panser, bulder og brag er selvfølgelig også velkommen. Det er det tunge grej fra Oksbøl, der rykker ind med bl.a. de store Leopard kampvogne, M41 kampvognen og en masse andre tunge køretøjer. Hjemmeværnet er også til stede og fortæller om deres deltagelse i internationale operationer

Hærens Kamp- og Ildstøttecenter på Torvet, tirsdag den 16. august klokken 10-16

Kom helt tæt på de tunge køretøjer.
Kom helt tæt på de tunge køretøjer.

4. Gnags på Torvet

Torsdag bliver der mulighed for at komme til gratis jubilæumskoncert med det landskendte orkester, der stadig turnerer med Vilde kaniner og Rytmehans. Gnags er i gang med deres 50 års jubilæumskoncert, der er døbt ”Dansaurus Tour 2016”. Det er ikke alle de originale medlemmer, der er med mere, men i front står stadig Peter A.G. og Per Chr. Frost.

Koncert med Gnags, torsdag den 18. august klokken 21.30 på Torvet.

De spiller stadig og besøger torsdag Esbjerg.
De spiller stadig og besøger torsdag Esbjerg.
Foto: Per Lange

5. International Dag

Fredag den 19. august bliver der mulighed for at snuse til fremmede kulturer og samtidig få smagsprøver på eksotisk mad. For tredje år er der International Dag på Torvet og det betyder, at en hel masse forskellige folkeslag viser sig frem. Det gælder bl.a. Grønland, Vietnam og Syrien. Men der er også amerikanske løgnehistorier og kurdisk dans på programmet.

International Dag, fredag den 19. august klokken 11-16

Rigtig mange folkeslag mødes på Torvet.
Rigtig mange folkeslag mødes på Torvet.
Foto: Esbjerg Festuge

Arrangørerne forventer at mellem 40 og 50.000 publikummer deltager i et eller flere af de 210 forskellige arrangementer i løbet af ugen. Næsten alt er gratis også for dem, der kommer udenbys fra.

Hele programmet for Esbjerg Festuge der foregår fra den 12. august til den 20. august kan ses her.

 
 
Foto: Esbjerg Festuge