Kommunal hjælp til fyrede Kiwi-medarbejdere

En hurtig indsats fra Jobcenter Vejle skal hjælpe de medarbejdere, som mister deres arbejde på Kiwi's servicekontor, når discountkæden lukker.

Fredag meddelte koncernen Dagrofa, at man lukker alle sine 103 danske Kiwi-butikker i de kommende måneder. Herunder flere i Syd- og Sønderjylland. Selvom flere af butikkerne skal drives videre under et andet navn, så nedlægges størstedelen. 

Det betyder, at en stor del af de ansatte skal ud og finde nyt arbejde.

I Vejle er man ekstra hårdt ramt af lukningen, da den også medfører, at 60 ansatte på discountkædens servicekontor afskediges.

Jobcenter Vejle vil nu tilbyde de berørte en tidlig indsats, som skal hjælpe dem tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

- Jeg synes, det giver rigtig god mening, at mennesker, der mister deres arbejde, hurtigst muligt bliver tilbudt hjælp til at finde et nyt. Det er både til gavn for de ledige og de virksomheder, som efterspørger kvalificerede medarbejdere, siger Christoffer Melson, Venstre, der er formand for Vejle Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg.

Formanden fortæller, at man generelt har gode erfaringer med den tidlige indsats, men at det selvfølgelig også spiller en rolle, hvilken branche der er tale om.

Jobcenteret tager kontakt til medarbejderne inden for kort tid og rådgiver dem omkring deres muligheder som jobsøgende, selvom de stadig er i arbejde. På den måde får de et forspring i den kommende jobjagt, som kan være afgørende for, hvornår de igen finder ansættelse.