Kommunaldirektør overrasket over sigtelse for uagtsomt manddrab

Horsens Kommune er nu sigtet for uagtsomt manddrab i sag om en væltet infostander. Det overrasker kommunaldirektøren.

22. april i år væltede en kommunal infostander i et meget kraftigt blæsevejr på Søndergade i Horsens. Den ramte en 81-årig mand, der senere døde af sine kvæstelser. I sagen er direktøren for teknik- og miljøudvalget sigtet, da det er ham, der juridisk skal stå til ansvar for episoden.

- Jeg er lidt overrasket, fordi jeg synes, der er gået lang tid, siger Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør i Horsens Kommune, til TV SYD.

- Jeg ved, at de har haft Teknologisk Institut til at kigge på skiltet, og det indgår blandt i grundlaget for sigtelsen. Så derfor er det jo fair nok, at politiet har skulle bruge tid på at undersøge sagen, fortsætter han. 

Om det er Horsens Kommunes ansvar, at skiltet ramte manden, har Peter Sinding Poulsen svært ved at tage stilling til:

- Det er svært at svare på. Det er jo i hvert fald vores ansvar, at skiltet stod der. Om det var vores ansvar, at det væltede, det har jeg svært ved at vurdere. Det var et voldsomt blæsevejr, og vi betragter det som en ulykke, men det er os, der har sat standeren op, og vi har også sørget for, at den ikke kom op igen, så vi har en følelse af, at vi har været involveret i sagen, slutter han.

Om der skal rejses tiltale mod kommunen ved Anklagemyndigheden ikke endnu.