Kommunaldirektøren havde måske ret

De ansatte i Kolding Kommune ville gerne have  beholdt kommunaldirektør Ingemann Olsen på posten. Repræsentant for medarbejderne kan genkende Olsens kritik.

Det kom bag på personalets øverste repræsentant i Kolding Kommunens samarbejdsudvalg og næstformand i det såkaldte hovedudvalg Hanne Thomsen, at den politiske ledelse 2. påskedag indgik en aftale med kommunens direktør, Ingemann Olsen, om, at han skulle træde af i utide.

God mand for personalet

- Han har været en god mand for personalet i mange år, og vi betragter ikke udtalelserne fra Ingemann Olsen som så voldsomme, at han skulle stoppe før tid. Vi ville hellere have haft en drøftelse med ham og være nået frem til en fælles forståelse af, hvordan virkeligheden er, siger Hanne Thomsen til danskekommuner.dk.

Hanne Thomsen er ikke helt afvisende overfor alle Ingemann Olsens udtalelser om de kommunalt ansatte, som han blandt andet beskylder for dårlig arbejdsmoral.

- Vi har haft diskussionen om sygefravær i forskellige fora her i kommunen. Det er noget, vi har meget fokus på. Derfor har vi tit drøftet det. Men jeg mener ikke, at sygefraværet her i kommunen er markant højere end andre steder, siger hun.
.

Løsrevet kommentar

Hanne Olsen mener, at det er taget ud af en sammenhæng, når Ingemann Olsen i Jyllands-Posten blev citeret for at tale om slendrian og piveri blandt de ansatte i Kolding Kommune.

- Fokus kunne ligeså godt have været på noget andet end det - for eksempel at borgerne har forventninger om, at kommunerne klarer alt fra vugge til grav, siger hun.

Ingemann Olsen forlod jobbet i sidste uge. Han blev ikke fyret, sagde borgmesteren.Ingemann Olsen fratrådte, men han gjorde det reelt fra den ene dag til den anden